رابطه جنسی در بارداری، یکی از مهم ترین دغدغههای زوجین به ویژه مادران در طی بارداری است. در واقع مادران در طی بارداری نگران می باشند که آیا رابطه جنسی به جنین آسیبی میرساند؟ یا خیر.نگران نباشید اینگونه دغدغهها کاملا طبیعی است. اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که در این خصوص نگرانی زیادی دارید در این مقاله همراه ما باشید.
رابطه جنسی در بارداری
بارداری در واقع زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است و در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش می یابد. بعضی از پژوهش ها تغییراتی را در میل جنسی همسران گزارش کرده اند. گاهی تغییراتی که در خانمها طی بارداری ایجاد میشود و بهدلیل سطح بالای استروژن میل جنسی در بارداری افزایش مییابد. همچنین بهدلیل افزایش جریان خون به سینهها حساسیت بیشتری در این قسمت از بدن وجود خواهد داشت که منجر به احساسات بیشتر میشود.
اما کاهش میل جنسی در بارداری نیز یک امر کاملا طبیعی است؛ چراکه گاهی خانم باردار علائمی مانند تهوع، خستگی یا نفخ شکم را احساس میکند. بهتر است در این مواقع فعالیتهای غیر جنسی مانند نوازش، بوسیدن یا صحبت کردن با شریک جنسی خود داشته باشید.
آیا رابطه جنسی در بارداری به جنین آسیب وارد می کند ؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که برای کسانی که حاملگی نرمال و بدون خون ریزی و لکه بینی دارند و پزشک متخصص زنان برای آن ها منعی برای داشتن رابطه جنسی تعیین نکرده، رابطه جنسی کاملاً بیخطر خواهد بود. به این گونه افراد که نگران بالایی دارند باید بگوییم که کیسه آب و ماهیچه های قوی رحم از آسیب رسیدن به جنین جلوگیری می کنند.
بنابراین رابطه جنسی شما باعث سقط جنین نمی شود چون ارگاسم و سفت و شل شدن ماهیچه ها بطور کلی موقت و زود گذر هستند. برقراری رابطه جنسی در سه ماهه اول و دوم نسبت به سه ماه آخر کم خطر تر و راحت تر انجام می شود اما برای حفظ سلامت مادر و جنین بهتره تا در سه ماهه آخر بارداری با احتیاط بیشتری آمیزش داشته باشید.
بهترین حالت در رابطه جنسی در طول دوران بارداری چیست ؟
رابطه جنسی در سه ماه اول بارداری
در این دوران در صورت خستگی، زمان آمیزش باید کوتاه تر شود. این خستگی فیزیکی به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. بسیاری از خانم ها در طی سه ماهه اول بارداری از درد زیر دل وکمر درد پس از ارگاسم شکایت می کنند. ماساژ کمر در این دوره علاوه بر مفید بودن احساس خوشایندی را نیز برای زنان باردار فراهم می نماید.اگر دچار تهوع و استفراغ شدید هستید، رابطه عاشقانه تان به زمانی دیگر موکول کنید.
ترس از سقط، یکی از عواملی است که زوج ها را ناچار به چشم پوشی از روابط جنسی می نماید. نگران نباشید پس از هفته ۲۰ بارداری خطر سقط کاهش می یابد و شما در سه ماهه دوم معمولاً می توانید با خیال راحت براساس توصیه پزشک به آمیزش بپردازید.
رابطه جنسی در سه ماه دوم بارداری
در طی سه ماهه دوم بارداری، بدن زن باردار و شکم او نیز بزرگ تر می شود. بنابراین قرار گرفتن در بعضی از وضعیت ها از جمله موقعیتی رو در رو که مرد در بالا قرار گرفته؛ می تواند موجب بروز نارحتی در زنان گردد. زیرا ایجاد هر فشاری بر سینه ها و شکم دردناک است. بنابراین می توانید از وضعیت هایی استفاده کنید که، که فشار کمتری بر روی سینه و شکم شما وارد بیاورند. قرار گرفتن در وضعیت پهلو، وضعیت بهتری برای این دوره از بارداری است.
حرکت جنین نیز می تواند موجب کاهش میل جنسی دربعضی از خانم ها گردد. بسیاری ازخانمها، با احساس حرکت جنین در طی فعالیت جنسی احساس گناه کرده و تصور می کنند جنین در حال مشاهده آنهاست. در حالی که این نگرانی کاملاً بی مورد است.
رابطه جنسی در سه ماه سوم بارداری
درسه ماهه سوم بارداری مادر معمولاً با مشکلات گوارشی و سوزش سردل مواجه می شود و اگر هنگام نزدیکی زیر همسر قرار گیرد، مشکل شدیدتر می شود. این حالت می تواند با نزدیکی از پهلو که به انرژی کمتری احتیاج دارد برطرف شود. وجود هموروئید دردناک وملتهب نیز می تواند برعلایق و روابط جنسی، اثر مهار کننده ای داشته باشد.
بنابراین توصیه های لازم برای کاهش یبوست در این دوران را باید جدی بگیرید. رحم نیز ممکن است به دنبال نزدیکی دچار انقباضی مداوم و طولانی مدت گردد که برای بعضی از زنان این احساس خوشایند و لذت بخش بوده و برای دیگر زنان موجب بروز ترس شود زیرا نگرانند که اکسیژن به جنین نرسد یا او در طی انقباضات رحم صدمه ببیند.
در چه مواردی در دوران بارداری رابطه جنسی توصیه نمی شود؟
گاهی ممکن است پزشک بسته به شرایط مادر، رابطه جنسی را محدود کند. اگرمادر، بارداری پرخطر داشته باشد پزشک ممکن است مدت زمان مشخصی و یا نه ماه کامل رابطه جنسی را ممنوع کن.
در واقع در شرایط زیر پزشک متخصص زنان و زایمان ممکن است رابطه جنسی در بارداری را برای شما محدود و یا منع کند که عبارتند از :
- سابقه زایمان زودرس
- تشخیص مشکلات دهانه رحم یا وجود جفت سرراهی
- خونریزی و لکه بینی
- نشت مایع آمنیوتیک
- بارداری چند قلویی
- زمانی که انقباضات رحمی ایجاد شده است
علت درد هنگام رابطه جنسی در بارداری
درد هنگام فعالیت جنسی به چند دلیل ایجاد می شود به دلیل کاهش میل جنسی ممکن است دیواره واژن لغزندگی لازم را نداشته باشد.همچنین عفونت مجاری ادراری یا واژینیت باعث کاهش انعطاف پذیری و التهاب بافت ناحیه ولو و واژن می شوند. پرخونی رحم و واژن و لگن در دوران بارداری نیز باعث می شود پس از نزدیکی و ارگاسم ، دردهایی شبیه به قاعدگی در لگن ایجاد شود که معمولا ظرف یک دو روز برطرف میشوند.
آیا رابطه جنسی در ماه اول بارداری باعث سقط جنین میشود؟
یکی از سوالات و نگرانیهای رایج در بین زنان باردار این است که آیا رابطه جنسی در دوران بارداری میتواند باعث سقط جنین شود. اگر شما هم این نگرانی را دارید، باید بدانید که این دغدغه بسیاری از زنان باردار است. در صورتی که بارداری سالمی دارید و پزشک محدودیتی برایتان تعیین نکرده، رابطه جنسی حتی در سه ماهه اول بارداری خطری برای مادر و جنین ایجاد نمیکند.
جنین درون مایع آمنیوتیک قرار دارد که از او در برابر فشارهای بیرونی محافظت میکند. همچنین، مخاط دهانه رحم مانع ورود میکروبها در طول رابطه جنسی میشود. توجه داشته باشید که در طول رابطه جنسی، آلت مرد هیچگاه به رحم نمیرسد، بنابراین هیچ خطری برای جنین وجود ندارد.
نکات مهم درباره نزدیکی در دوران بارداری
برای بسیاری از خانمهای باردار، رابطه جنسی در دوران بارداری بیخطر است، اما ممکن است برای برخی ناراحتکننده باشد. بهویژه در ماههای ابتدایی بارداری، برخی زنان ممکن است به دلیل حساسیت سینهها و ناحیه تناسلی احساس ناراحتی کنند، که معمولاً پس از مدتی بهبود مییابد. در این دوران، باید از روشهای مناسبی برای نزدیکی استفاده کرد تا به شکم و بدن زن فشار وارد نشود. خوابیدن در وضعیتهایی که به شکم زن فشار وارد میکنند، مانند خوابیدن به صورت دمر یا تحت فشار قرار گرفتن توسط مرد، باید اجتناب شود.
رعایت بهداشت در روابط جنسی بسیار مهم است. در دوران بارداری، ابتلا به عفونتهای مقاربتی میتواند هم برای مادر و هم برای جنین مشکلساز شود. بنابراین، استفاده از کاندوم برای جلوگیری از انتقال عفونت توصیه میشود و بهتر است از رابطه جنسی دهانی یا مقعدی خودداری شود.
بهترین پوزیشنهای رابطه جنسی در دوران بارداری
اگر همچنان تمایل به لذت بردن از رابطه جنسی در دوران بارداری دارید، میتوانید با امتحان کردن پوزیشنهای مختلف از این تجربه بهرهمند شوید. در ماههای پایانی بارداری، به دلیل حساسیت سینهها و بزرگ شدن شکم، ممکن است برخی پوزیشنها راحت نباشند. بنابراین، انتخاب پوزیشنهای مناسب میتواند کمککننده باشد. در زیر چند مدل مناسب برای نزدیکی در دوران بارداری آورده شده است:
خوابیدن به پهلو
به پهلو دراز بکشید و پشت به همسر خود قرار گیرید. زانوهایتان را به سمت شکم خم کنید. در این حالت، دخول عمیق نخواهد بود و شکم نیز بهخوبی روی تخت محافظت میشود.
نشستن بر روی همسر
در حالیکه همسرتان به پشت خوابیده، شما روی زانوهایتان بالای او قرار بگیرید و پاهای خود را باز کنید. این پوزیشن به شما امکان میدهد کنترل کاملی بر سرعت و میزان دخول داشته باشید و شکم خود را نیز محافظت کنید.
حالت چهار دست و پا
به صورت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید، درحالی که همسرتان پشت شماست. مراقب باشید که دخول خیلی عمیق نباشد.
روبرو دراز کشیدن
پهلو به پهلو و روبروی همسرتان دراز بکشید و یک پا را روی بدن او قرار دهید. این پوزیشن نیز مانع از دخول عمیق میشود و تخت هم از شکم شما محافظت میکند.
آیا ورود اسپرم در دوران بارداری ضرری دارد؟
پزشکان توصیه میکنند که در مراحل پایانی بارداری و هنگامی که زمان زایمان نزدیک است، رابطه جنسی میتواند به تحریک زایمان کمک کند. دلیل این امر وجود مادهای به نام پروستاگلاندین در مایع منی است که میتواند باعث نرم شدن دهانه رحم شود. همچنین، ارگاسم باعث ترشح هورمون اوکسی توسین در بدن میشود که ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند.
هرچند نقش دخول در شروع زایمان کاملاً اثبات نشده است، اما در برخی موارد برای القاء زایمان از داروهایی مانند پروستاگلاندین استفاده میشود. بهطور کلی، ورود منی یا اسپرم به واژن در دوران بارداری برای مادر و جنین مشکلی ایجاد نمیکند، و بیشتر اسپرمها به طور طبیعی از واژن خارج میشوند.
آیا بارداری دوقلو مانع از برقراری رابطه جنسی میشود؟
بارداری دوقلو به عنوان یک بارداری پرخطر شناخته میشود و در مراحل پیشرفتهتر یا در صورت وجود خطرات در اوایل بارداری (مانند تهدید به سقط)، پزشکان اغلب توصیه میکنند که از رابطه جنسی کامل اجتناب شود. در سایر بارداریهای پرخطر نیز، رابطه جنسی با دخول کامل ممکن است توسط پزشک محدود شود. برخی از این شرایط پرخطر شامل موارد زیر است:
- احتمال زایمان زودرس
- خطر سقط جنین
- ترشحات غیرعادی واژن
- دردهای شکمی بدون توضیح مشخص
- نشت یا پارگی کیسه آب
- باز شدن زودهنگام دهانه رحم
- جفت سرراهی یا پایین قرار گرفتن جفت
- چندقلو بودن جنینها
در این موارد، مشورت با پزشک برای تعیین محدودیتها و احتیاطهای لازم اهمیت دارد.
مزایای رابطه جنسی در بارداری
رابطه جنسی طی بارداری میتواند مزایایی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم:
تجربه ای متفاوت برای همسران: قطعا بارداری احساسات و ارتباط عاطفی زوجین را نسبت به یکدیگر بیشتر میکند. رابطه جنسی در این دوران، یک راه بسیار عالی برای صمیمیتر شدن است. تجربه رابطه جنسی در این دوران برای زوجین بسیار هیجانانگیز و لذتبخش خواهد بود.
حفظ سلامت جسمی : رابطه جنسی ۳۰ دقیقهای، میتواند ۵۰ کالری بسوزاند و فشارخون را کاهش دهد.
کاهش درد: در زمان ارگاسم و ارضا شدن هورمونی به نام اکسی توسین در بدن ترشح میشود. اکسی توسین هورمونی است آستانه تحمل درد را نیز افزایش خواهد داد. در نهایت کمردرد و سایر دردهای ناشی از بارداری نیز به مراتب کاهش خواهد یافت.
داشتن خوابی راحت : رابطه جنسی در بارداری نه تنها در آرامش شما تاثیرگذار است، بلکه هورمونهای مربوط به راحت خوابیدن را آزاد میکند.
بهبود روحیه: در باردازی هورمونهایی در بدن شما ترشح می شوند که منجر به استرس و اضطراب میگردند. ترشح اکسی توسین همراه با ارگاسم نه تنها در کاهش درد موثر است، بلکه میتواند منجر به افزایش عشق، خوشحالی و در نهایت ارتباط بهتر با شریک زندگیتان باشد.
افزایش بهبودی پس از زایمان: رابطه جنسی در بارداری میتواند به عضلات لگنی کمک کند و به همین جهت شما را برای زایمان راحتتر و بهبودی سریعتر پس از زایمان آماده خواهد کرد.
رابطه جنسی یکی از لذتبخشترین جنبههای زندگی مشترک است و اگر در دوران بارداری با احتیاط و به اندازه انجام شود، میتواند تجربهای دلپذیر برای شما و همسرتان باشد. با این حال، باید توجه داشته باشید که برای برخی خانمها برقراری رابطه ممکن است خطرناک باشد. در صورت وجود هرگونه مشکل در بارداری یا در شرایط خاص، مشورت با بهترین متخصص زنان ساری قبل از هر گونه رابطه جنسی ضروری است.
مراقبت از خود، جنین و همسر در کنار حفظ زندگی جنسی ممکن است چالشبرانگیز باشد. در صورتی که بارداری شما طبیعی و بدون مشکل باشد، با رعایت نکات پزشک متخصص زنان و زایمان میتوانید از فعالیت جنسی لذت ببرید. اما اگر از روشهای کمکی برای بارداری استفاده کردهاید یا بارداریتان پرخطر است، پزشک ممکن است توصیه کند از رابطه جنسی اجتناب کنید. با این حال، راههای متعددی برای حفظ صمیمیت و نزدیکی عاطفی بین زوجین وجود دارد.
ممنون از اطلاعات مفیدتون
خسته نباشید خیلی مقاله مفیدی بود
خیلی مفید بود ممنون ازتون خانوم دکتر
هورمون هایی که تو مایع منی مرد وجود دارن اسیبی به جنین میرسونن؟
یا ممکنه حتی مفید باشن؟
خیر